Zeytinli Makarna
KAÇ KİŞİLİK
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKİA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
  • 500 g yüzük makarna
  • 3 adet soğan (kıyılmış)
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dövülmüş diş sarımsak
  • 500 g küp doğranmış domates
  • 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1,5 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 2 bardak tavuk suyu veya su
  • 2 bardak ezilmiş beyaz peynir
  • 1/3 bardak dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1/3 bardak eski kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber 

 

3 çorba kaşığı zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarmısağı ilave edin, yaklaşık 5 dakika soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri, kuru fesleğeni, kırmızı biberi ekleyin. Tahta bir kaşığın arkasıyla domatesleri ezmeye çalışarak kaynatın. Tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Ateşi kısın, tenceredeki su çekilene kadar pişirin tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bu arada makarnayı bol tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın, süzün, tekrar tencereye alın. Kalan zeytinyağı ve hazırladığınız sos ile harmanlayın, beyaz peyniri ekleyin. 30x20 cm boylarında fırın kabına alın. Üstüne zeytinleri ve kaşarı serpiştirin. Fırını 190ş C'ye ısıtın. 30 dakika kadar fırında pişirin.