Kremalı Makarna
KAÇ KİŞİLİK
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
12 DAKİKA
  • 1 paket makarna
  • 200 ml. çiğ krema
  • 1 kahve fincanı mısırözü yağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Tuz, karabiber

Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 5 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. 4 su bardağı suya tuz ve mısırözü yağını ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyin, Önce hızlı sonra yavaş ateşte 10-12 dakika kadar haşlayın. Süzün. Ayrı bir tencerede küçük küçük doğranmış soğanı kavurun. Kremayı ve haşlanmış patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin, bir iki dakika ateşte çevirdikten sonra haşlanmış makarnayı da katarak bir iki dakika daha çevirin ve ateşten alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine arzu edilirse ince kıyılmış dereotu serperek sıcak olarak servis yapın.