Fırında Makarna
KAÇ KİŞİLİK
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
10 DAKİKA
  • 1 paket kalın çubuk makarna
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kadar un
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Geniş bir tencereye tuz, sıvı yağ ve 4 su bardağı su koyup kaynatın. Makarnayı atın ve 10-12 dakika kadar haşlayın. Bu arada süt un ve tereyağ ile beşamel sosu hazırlayın. Ateşten alınca yumurtaları içine kırın ve hızlıca karıştırın. Haşladığınız makarnaya bu karışımı katın ve bir borcama veya fırın tepsisine yayın. Üzerine kaşar rendesini serpin ve fırında pişirin.