Yoğurtlu Makarna
KAÇ KİŞİLİK
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
  • 500 gr fiyonk makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 11 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 50 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • tuz-karabiber
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Makarnayı ölçülü tuzlu kaynar suyun içinde 15 dakika haşlayıp kabarması için 10 dakika bekletin. Sonra da eritilmiş yağ katın. İnce doğranmış soğanları 2 kaşık yağla kavurmadan 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz ve karabiber katıp ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Makarnayı servis tabağına boşaltın ve üzerine kıyma içini yayıp yoğurtlu sarımsağı dökün. Dilerseniz kırmızı biberli yağ gezdirin.