Yoğurtlu Makarna
KAÇ KİŞİLİK
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
- 500 gr fiyonk makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 11 bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 50 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- tuz-karabiber
- 1 bardak yoğurt
- 2 diş sarımsak
Makarnayı ölçülü tuzlu kaynar suyun içinde 15 dakika haşlayıp kabarması için 10 dakika bekletin. Sonra da eritilmiş yağ katın. İnce doğranmış soğanları 2 kaşık yağla kavurmadan 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz ve karabiber katıp ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Makarnayı servis tabağına boşaltın ve üzerine kıyma içini yayıp yoğurtlu sarımsağı dökün. Dilerseniz kırmızı biberli yağ gezdirin.
Diğer Tarifler