Sucuklu Makarna
KAÇ KİŞİLİK
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
- 250 gr kalem makarna,
- 350 gr acısız sucuk,
- 2 su bardağı dilimlenmiş mantar,
- 1 küçük kırmızı ya da yeşil tatlı biber (irice doğranmış),
- Doğranmış 1 orta boy soğan,
- 1 diş dövülmüş sarımsak,
- 1 1/2 su bardağı süt,
- 1/2 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan,
- 1/4 tatlı kaşığı biber,
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- Taze reyhan yaprakları (isteğe bağlı)
Makarnayı tarife göre pişirip süzün ve ılık olarak bekletin. Sos için; geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarımsağı, sucuklar kızarana dek pişirin ve yağını süzün. Sütü, reyhanı, biberi ekleyin ve orta ateşte, (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek, arada bir karıştırarak pişirin. Ateşten alarak sosu üzerine gezdirin ve dilerseniz taze reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Diğer Tarifler