Sucuklu Makarna
KAÇ KİŞİLİK
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
  • 250 gr kalem makarna,
  • 350 gr acısız sucuk,
  • 2 su bardağı dilimlenmiş mantar,
  • 1 küçük kırmızı ya da yeşil tatlı biber (irice doğranmış),
  • Doğranmış 1 orta boy soğan,
  • 1 diş dövülmüş sarımsak,
  • 1 1/2 su bardağı süt,
  • 1/2 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan,
  • 1/4 tatlı kaşığı biber,
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Taze reyhan yaprakları (isteğe bağlı)

Makarnayı tarife göre pişirip süzün ve ılık olarak bekletin. Sos için; geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarımsağı, sucuklar kızarana dek pişirin ve yağını süzün. Sütü, reyhanı, biberi ekleyin ve orta ateşte, (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek, arada bir karıştırarak pişirin. Ateşten alarak sosu üzerine gezdirin ve dilerseniz taze reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.