Mantarlı Makarna
KAÇ KİŞİLİK
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet adaçayı
  • 500 gr. küçük mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr. tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 500 gr. kesme makarna
  • 150 gr. rendelenmiş parmesan peyniri.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın. 12 yaprak adaçayının saplarını ayıklayıp sıvı yağda 1 dakika kavurun. Mantarları temizleyin, ikiye bölün, kızgın yağda suyunu çekene kadar kızartın. 10 yaprak adaçayını ince ince doğrayın, sarımsağı ezin, tereyağında pişirdiğiniz mantarlara ilave edin. Bir taşım pişirin, tuz ve karabiber serpin. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın, süzün, bir kaseye alın, tereyağlı mantar ve rendelenmiş peynirle karıştırın. Üstüne tuz, karabiber serpip, sıcak olarak servis yapın.