Kıymalı Fırın Makarna
KAÇ KİŞİLİK
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA
- 500 gr makarna
- 14 bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı bitkisel yağ
- 250 gr koyun veya dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
- 4 yumurta
- 1 lt(2 bardak) süt
- tuz-karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. 2 kaşık eritilmiş yağla karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Soğanı doğrayın, kalan 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz karabiber koyun. Arada karıştırarak 10 dakika pişirin. Peynirli makarnada olduğu gibi, makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın. Arasına kıymalı içi yayın. Kalan makarnayı boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Yumurtalı, sütlü karışımı dökün. Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Diğer Tarifler