MENU
Ana Sayfa / Tarifler / Yoğurtlu Makarna

Yoğurtlu Makarna

Malzemeler

 

- 500 gr fiyonk makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı

Haşlamak İçin:

- 11 bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üstü İçin:

- 150 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- tuz-karabiber
- 1 _ bardak yoğurt
- 2 diş sarmısak

 

Yapılışı

 

Makarnayı ölçülü tuzlu kaynar suyun içinde 15 dakika haşlayıp kabarması için 10 dakika bekletin. Sonra da eritilmiş yağ katın. İnce doğranmış soğanları 2 kaşık yağla kavurmadan 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz ve karabiber katıp ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Makarnayı servis tabağına boşaltın ve üzerine kıyma içini yayıp yoğurtlu sarmısağı dökün. Dilerseniz kırmızı biberli yağ gezdirin.

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.